Dag 7 - Förenade arabemiraten

Tyvärr tog jag inga bilder denna dag. Men vi åkte in till Dubai mall och ställde bilen där och tog sedan en taxi ut till en känd gata - där man säljer fejk- märkesgrejer. Allt från skor, bälten, kläder, väskor, klockor, plånböcker osv osv. Först blev vi upplockade av en kille direkt när vi klivit ur taxin och vi gick med honom igenom en gränd upp i en lägenhet. Där han låste in oss och visade oss 3 rum, med hyllor fulla av fejkmärkesväskor. Vi valde väskor just för att det var de vi var intresserade av. Ibland kan man ha tur och faktiskt köpa ett orginal som blivit snodd från fabriken när de ska göra fejkmärkesväskorna. Jag vet lite ungefär vad man ska titta efter för att se om en väska är fejk eller ej och mångamånga såg till och med jag på en gång att det där är så fejk. (Dock hade de inte de uppenbara fejkväskorna där man ser på tyget på väskan att det är fejk) Men så var det en "Gucci" som var sjukt bra gjord - förutom att handtagen såg plastiga ut. Hade det varit läder eller läderimitation så hade jag lätt köpt den. Men istället för att köpa de väskorna vi spanat in tackade vi för oss och gick ut på gatan igen.

Där hittade vi en snubbe som tog in oss i en affär, in genom en lönndörr och in genom ytterligare en lönndörr där vi då kom in till själva "butiken". De hade två rum fulla av märkesväskor, klockor och plånböcker. Vi kikade runt men de mesta tyckte jag såg så fejk ut att jag skulle själv störa mig otroligt på väskan om jag köpte en. MEN. Så hittade jag en väska jag föll så hårt för! Det roliga är bara att jag hade ingen aning om vad det var för märke på väskan. (Nu vet jag, men vettesjutton ändå vem skaparen egentligen är. Så köpte den inte för att det var en fejkkopia av nått fancymärke, utan för att jag föll för väskan i sig.)

Men så tvekade jag att köpa den. Liksom här går jag in för att hitta en hyffsat snygg fejkmärkesväska som typ gucci, LV, whatever och så faller jag för en okänd? De ville ha 800 dirham för den. "Kompispris". Jag vägrade. De sänkte priset. Jag vägrade fortfarande, stenhårt. De frågade vad jag ville ge för väskan. Sa 150 dirham. De försökte mötas på mitten. Jag vägrade. De proppsade på iallafall 192 dirham. Jag sa att 150 dirham var mitt pris. De pratade på sitt språk och helt plötsligt fick jag väskan för 150 dirham. De sa även att jag inte fick säga till någon att jag fick väskan för detta pris. För det var tydligen ett väldigt bra pris. Jag är nöjd, för jag tror jag nådde deras smärtgräns. Men fortfarande FAIL att köpa en okänd fejkmärkesväska. 

Därefter åkte vi tunnelbana till Dubai mall och käkade lite mat på Chilis. SÅ gott. Deras hamburgare är toooo die for!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0