Dag 9 - Förenade arabemiraten

Den sista dagen tröck vi in så mycket sevärdigheter och grejer som möjligt. Mitt plan gick ju inte förrän mitt i natten. 

När jag skulle stänga min resväska fick jag bokstavligen sitta på den och pressa för att få ihop den. 19,2kilo landade den på. Kunde ju faktiskt shoppat lite till.

Men iallafall vi började med att åka in till Dubai mall och äta våfflor. Vi provade två nya sorters våfflor. Tyvärr inte lika goda som de vi åt första gången. Därefter tog vi bilen till Mall of the Emirates. Även det ett stort köpcentrum som såklart hade en skidbacke / snöland i köpcentrumet. Stod med halvöppen mun och glodde in, kändes helt sjukt. Vi gick och kikade lite i butikerna och deras utbud och sedan åt vi på Chilis (YUMMY). Därefter åkte vi tillbaka till Dubai mall, och gick till pinkberry, tog med oss glassarna ut och satte oss på en stor trappa för att bevittna fontänshowen. Fontänshowen är helt enkelt en show där fontänerna rör sig i takt med musik som spelades. Riktigt vackert! Vi såg den två gånger (den spelas varje halvtimme på kvällen). En från trappan och en gång front row. Var verkligen en jättehäftig upplevelse.

Sedan gick vi in i mallet igen och hämtade ut våra biljetter för att åka upp i Khalifa. Därefter fick vi gå in och vänta i en entré tills hela gruppen åker upp i byggnaden. Där i entrén fanns information om Khalifa och en modell av byggnaden. Ingen dålig skapelse alls. Tillsist fick vi efter att ha gått igenom en säkehetskontroll där de röntgar väskor osv som på en flygplats fick vi ta hissen upp. Hissen gick jättefort och helt plötsligt var vi uppe. Blev faktiskt lite skakis i benen när jag stod vid fönstret och kollade ut. Inte blev det bättre av att jag kände blåsten också. (Var öppet en liten glipa på fönstret och helt öppet ovanför). Men vilken fantastisk utsikt! Verkligen helt underbar! 

Min pappa brukar alltid skryta om att han skitit på Eiffeltornet så kände att jag kan inte vara sämre. Så fick med Sara på att vi skulle kissa på världens högsta byggnad. Hon var inte sen på att nappa på det förslaget. Hahah rolig upplevelse! Stackars städtanten inne på toan, såg helt förskräckt ut när Sara och jag gick in på samma toa.

Därefter tittade vi även på fontänshowen uppifrån Khalifa. Hur ballt som helst att verkligen se alla mönster som bildades uppifrån i takt med musiken. 

När vi åkte ned från Khalifa och stod på gångbandet som skulle ta oss tillbaka till mallet var det en så sjuukt söt 2åring framför mig som bars av hans pappa! Började le emot honom och han skrattade och drog ned huvudet och tog upp händerna över huvudet. Så kikade han upp och jag log ännu större och han ned med huvudet på pappas axel. Sa till Sara "Hah, kolla jag flörtar med en tvååring!". Sara: "Men Erika.. JA hahah! Det gör du ju faktiskt". Skulle lätt adoptera den ungen. 

Tillsist kom tiden då det var dags att åka till flygplatsen och där fikade vi på ett fik (logiskt) och talade ut om det sista innan jag fick gå igenom spärrarna och in på flygplatsen. En passkontrollant sa på jättebra svenska "Erika, hur mår du?" haha, så oväntat och gulligt! 

På planet hem somnade jag oroligt, låg och vred och vände på mig och försökte få nån form av bra sömn. Men på något vis måste det ändå ha blivit rätt bra. För helt plötsligt vaknade jag av att bältesskylten lyste och kaptenen tillkännagav att vi strax skulle landa.

På Arlanda satt mina föräldrar och väntade på mig ♥ Brevid dom satt tydligen Elvis och fikade också. Men det missade jag tyvärr.

Hursom, det var en helt fantastisk resa som jag inte kommer glömma i det första taget! Tack Sara för allt kul! 


Nom nom nom nom


Älskade våffelställe med världens trevligaste personal.


Inomhus snöland i köpcentrumet.


Sara med pinkberry glass och UAE flagga. Väntande på att fontänerna skulle börja.


Showen från trappan.


Dubai!


Showen från första parkett.


Utsikten från Khalifa.


Kissa på världens högsta byggnad - check.

Kommentarer
Postat av: jessan

Din pappa måste ha blivit impad av sista bilderna. Var det inte han som ville gå på muggen i eifeltornet? ;) Det slog ni ju hundra gånger om nu!;)

2013-01-02 @ 20:58:38
URL: http://jegiro.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0